Голдън Стейт помете Мемфис със 142:112, за да дръпне с 2-1 победи в серията. В мача обаче отново имаше контузия и обвинения за твърде груба игра. 

Този път пострада лидерът на Гризлис Джа Морент, който получа травма в коляното към края, когато при една спорна топка Джордън Пуул се хвърли върху него. 

Гардът напусна накуцвайки, а треньорът на Мемфис Тейлър Дженкинс обвини съперника, че умишлено е действал твърде грубо. 

Както е известно в мач №2 от серията Дилън Брукс от Мемфис фаулира Гари Пейтън така, че той падна и получи фрактура на лакътя, заради което Брукс бе наказан. В първата среща пък Дреймонд Грийн бе изгонен заради удар в главата срещу Брандън Кларк. 

Инцидентат с Джа, който завърши с 34 точки, стана в средата на последната четвърт, когато разликата бе 115:99, а след това се вдигна двойно. 

Домакините имаха проблеми само в началото, когато допуснаха пасив от 8:21 в първата четвърт, но в края на периода изоставаха само с 2, а след това стигнаха до триумфа, след като стреляха забележителните 63% от игра. 

Те вкараха 17 тройки от 32 стрелби, като Стеф Къри се отчете с 30 точки, Пуул добави 27, Клей Томпсън 21, а Джонатан Куминга и Андрю Уигинс завършиха съответно с 18 и 17.