Александър Везенков получи ново признание след страхотния сезон, който направи в Евролигата. Българинът бе избран в идеалния тим на турнира и се нареди до някои от най-големите звезди в играта на Стария Континент. 

В гласуването на официалния сайт на надпреварата участваха фенове, журналисти, капитаните и треньорите на отборите, което прави постижението на Везенков наистина забележително.  

През сезона крилото се отчете с по 13,7 точки, 5,8 борби и бе №1 за Олимпиакос по тези показатели. Той вкара забележителните 66,7% стрелби за 2 точки и приключи със среден коефициент на полезност от 17,8, което го нареди на 6-о място в Лигата. 

Везенков бе титуляр във всеки един мач и бе един от шестимата, които записаха средно по 30 минути на двубой. През последните 12 мача от кампанията бе невероятно постоянен, като нито веднъж не вкара по-малко от 13 точки и не записа по-нисок коефициент на полезност от 16. На два пъти бе избран за МВП на кръга. 

Заедно с него в първия отбор попаднаха още Майк Джеймс от Монако, Шейн Ларкин от Анадолу Ефес, Никола Миротич от Барселона и Валтер Таварес от Реал Мадрид. 

Следващия четвъртък – 19 май, са полуфиналите в Евролигата, като Везенков и Олимпиакос ще играят с Анадолу Ефес, а след това предстои дербито Барселона – Реал Мадрид. Победителите ще играят за титлата в събота. 

Снощи Везенков се отчете с 15 точки и 10 борби, а Олимпиакос си гарантира първото място след редовния сезон в гръцкото първенство побеждавайки Аполон с 94:68.