Лука Дончич и баскетболистите на Далас хвърлиха голямата бомба в НБА, след като отнесоха Финикс със 123:90 като гости и спечелиха полуфиналната серия на Запад с 4-3 успеха. 

Слънцата бяха считани за абсолютен фаворит, след като отново завършиха като №1 през редовния сезон, но в решаващия мач се поддадоха на напрежението и бяха абсолютно неузнаваеми. 

Лука Дончич поведе тексасци с 35 точки и 10 борби, Спенсър Дийнуиди добави още 30 от пейката, а Далас  дръпна с 57:27 още на почивката, за да сътвори наистина сериозна изненада. 

„Просто не мога да спра да се усмихвам. Ние не спряхме да вярваме, въпреки трудностите и макар да имахме лоши мачове в серията“ заяви Дончич, чийто тим ще играе срещу Голдън Стейт в битката за влизане във финала. 

Плеймейкърът на Финикс Крис Пол пое вината за загубата и слабата игра на отбора си, но заяви, че не смята да се отказва. Маверикс вкараха 56% от стрелбите си, като в нито един момент не изоставаха. Те дръпнаха с 27:17 след първата част, а завършиха втората със серия от 16:2 и тотално убиха интригата.