Жесток финал остави Александър Везенков и Олимпиакос без финал в баскетболната Евролига. Тройка в последната секунда прати Анадолу Ефес на финал след победа със 77:74 в първия полуфинал. 

В Белград двата тима изиграха изключително драматичен двубой, който бе решен от точният изстрел на Василие Мицич в самия край. 

През първото полувреме никой от съперниците не успя да се откъсне сериозно в резултата. Гръцкият тим поведе със 7 в първата четвърт, но бързо бе застигнат, а същото се случи и във втората, когато Олимпиакос дръпна с 39:32, но паузата дойде при 43:42.

Везенков започна трудно, като пропусна всичките си 3 стрелби и нямаше нито една точка в първите 2 части. Хасан Мартин и Шакил Маккисик обаче се включиха добре от пейката за гръцкия тим, а Шейн Ларкин имаше 16 за Анадолу. 

В третата част 2 поредни тройки на Илайджа Брайънт изведоха Анадолу напред с 9 при 57:48, а след това Брайънт Дънстън заби и направи разликата двуцифрена. 

Олимпиакос обаче не се предаде. Везенков вкара първите си 5 точки, а с тройка на Тайлър Дорси със сирената гръцкият тим губеше с 63:66 преди последните 10 минути. В тях битката и драмата бяха пълни. 

Олимпиакос имаше няколко възможности да поведе, след  като се доближи само на точка, а и Везенков пропусна отворена стрелба от тройката за равенсто. Мицич обаче пропусна два изстрела от линията, но след това Дорси не успя също да изравни с опит отдалеч. 

След пропуски на Мицич и Маккисик Ларкин вкара един наказателен за 74:70, но Слукас отговори с два точни опита от линията минута преди края. Адриен Морман не успя да подсигури победата с отворена стрелба от тройката за Анадолу и 19 секунди преди сирената Хасан Мартин изравни, след като бе намерен под коша и направи 74:74. 

При последната възможност Василие Мицич задържа топката, стреля през Везенков в последната секунда и разби мечтата на Олимпиакос. До края все пак останаха 2 десети, но това време бе твърде недостатъчно за нормален изстрел.  

Сърбинът приключи с 15 точки и 9 асистенции за победителите, Шейн Ларкин вкара 21, а Илайджа Брайънт добави 16. За Олимпиакос петима завършиха с между 10 и 12, но Везенков не бе сред тях. Българинът нямаше ден в стрелбата, като реализира само 2 от 10 опита и приключи с 5 точки. На финала Анадолу чака победителя от суперсблъсъка между Барса и Реал.