Стеф Къри и съотборниците му  от Голдън Стейт са само на една победа от завръщане в големия финал на НБА, където играха 5 пъти поред между 2015 и 2019 и спечелиха 3 титли. 

Рано тази сутрин Уориърс спечелиха със 109:100 като гости срещу Далас и вече водят с 3-0 във финала на Запад. Те ще могат да елиминират съперника при следващата си визита в Тексас. 

Къри наниза 31 точки, а Андрю Уигинс добави 27 и 11 борби, като в средата на последната четвърт направи и изумителна забивка пред Лука Дончич. Първоначално в ситуацията бе отсъдено нарушение в нападение, но след това имаше оспорване и съдиите признаха действието на крилото за легално. 

„Той изгледаше като Доминик Уилкинс!“ заяви Клей Томпсън, който помогна с 19 точки. Лука Дончич вкара 40 за Маверикс, Спенсър Динуиди добави 26, но Реджи Бълок и Макси Клебер останаха без точка, пропускайки всичките си 15 стрелби, от които 12 отдалеч. 

След равностойно първо полувреме отново третата част се оказа ключова, след като в един момент от нея калифорнийци дръпнаха със 78:64. Дончич опита да върне интригата с 21 точки в последния период и малко повече от минута до сирената Далас свали пасива до 5 след тройка на Динуиди, но веднага след това Джордън Пул реши всичко с 3 точки за Голдън Стейт.