В още един доминиращ от единия тим мач, баскетболистите на Бостън не оставиха шансове на Маями и след 102:82 изравниха резултата във финала на Изток в НБА на 2-2. Мач №5 ще бъде във Флорида. Във всичките срещи до момента разликата в даден етап е била поне 20 точки. 

Келтите играха силно в защита, водеха от началото до края, за да спечелят за 5-и в настоящите плейофи, след като са загубили предишния мач. Джейсън Тейтъм поведе победителите с 31 точки, след като в миналия мач вкара едва 10, а още четирима реализираха между 12 и 14. 

Началото бе ужасяващо за Маями, защото гостите не успяха да вкарат кош от игра повече от 8 минути и половина. За това време Бостън дръпна с 18:1 и 26:4, за да поведе с 29:11 след първата четвърт, което до голяма степен и предопредели крайния изход. 

Във втората нещата не се промениха, въпреки че Виктор Оладипо се разигра за Горещите и натрупа 18 точки до почивката. Домакините бяха агресивни, играчите на Маями натрупаха нарушения и Келтите запазиха контрола, като без да блестят водеха с 57:33 след първото полувреме, а Джейсън Тейтъм имаше 24 точки. Стрелбата на Маями бе 28%, тази на Селтикс само 37%, но пък Детелините бяха 21 от 26 от наказателната линия. 

В третата четвърт нищо не се промени, като в един момент разликата стигна до 32 точки и Ерик Сполстра рано извади титулярите си, които реализираха общо 18 точки, след което мачът просто се доиграваше. Виктор Оладипо реализира 23 от пейката за Маями.