Лука Дончич и неговия Далас останаха живи в плейофите на НБА след победа над Голдън Стейт със 119:109. Уориърс обаче все още водят с 3-1 победи и ще бъдат домакини в следващия сблъсък. 

Мачът започна с минута мълчани в памет на жертвите от масовата стрелба в началто училище в Тексас, а ще се запомни и с това, че началото на второто полувреме бе забавено, след като покривът на залата пропусна вода след силния дъжд. 

Лука Дончич реализира 30 точки и взе 14 борби за победителите, а получи и сериозно помощ този път. Дориън Фини-Смит добави 23, а Реджи Бълок вкара 18. 

Серия от 25:6 във втората четвърт даде контлола на тексасци, които водеха с 15 на почивката. Следия нея домакините продължиха да доминират и дръпнаха с 29 точки при 99:70 преди последния период. 

В него обаче гостите не се отказаха и успяха да намалят изоставането си до 110:102 повече от 3 минути преди края, но до сензационен обрат все пак не се стигна. Загубата спря серията на тима от 9 поредни победи във финали на Западната конференция. 

Стеф Къри вкара скромните 20 точки за гостите, но все пак стана 16-ият в историята със 100 мача в плейофите с най-малко 20 точки. Голдън Стейт обаче реализира едва 10 тройки срещу 20 за Далас.