Балкан е на финал в баскетболното първенство, след всичките неприятности около дисквалификацията на Левски и нейната отмяна впоследствие. 

Тимът от Ботевград спечели със 78:76 в зала „Универсиада“ и затвори полуфиналната серия с 3-1 победи, за да детронира столичани и да се изправи срещу Рилски Спортист в битката за титлата. 

Двубоят бе много драматичен и се реши в самия край, въпреки че през първото полувреме на няколко пъти гостите водеха с 15 точки и играеха много силно. 

Левски обаче съумя да стопи пасива си на 7 на почивката, а след това започна третата четвърт с 8 поредни точки, за да направи обрат. 

Балкан обаче запази спокойствие и отново успя да дръпне с няколко точки, като водеше със 78:72 2 минути до сирената. Домакините обаче останаха близо и в последните секунди имаха възможност да изравнят или да спечелят. 

Станимир Маринов обаче, който се завърна след дълго отсъствие заради травма в рамото, изби топката от пробиващия Чавдар Костов и това бе краят за Левски. Гардът вкара 4 тройки и завърши с 12 точки, а Амад Рори отново бе страхотен с 21 точки, 9 борби и 7 асистенции.