Треньорът на Бостън Селтикс Име Удока е бил пренебрегнат от няколко тима, преди все пак да подпише с легендарната организация миналата година и още в първия си сезон да върне тима на финала в НБА след 12 години. 

Наставникът свърши брилянтна работа, като след 23 януари превърна Детелините в най-добрия тим в Лигата и достигането до голямата битка срещу Голдън Стейт е доказателството за неговите умения. 

„Останах втори след интервюта с Детройт, Индиана и Кливланд през последните години. Бях разочарован, защото считах, че съм готов. Сега обаче не мога да съм по-горд от това, че съм част от организация, която е толкова амбициозна“ заяви Удока в навечерието на финалите. 

44-годишният специалист бе 7 сезона помощник на Грег Попович в Сан Антонио, а след това работи във Филаделфия и Бруклин. „Знаех, че рано или късно ще успея и всичко бе въпрос на време и на точния избор“ изтъкна треньорът, който е уверен във възможностите на своя отбор. 

„През целия сезон ние не изневерихме на стила си, а защитата ни помогна да се справим добре в плейофите. Играхме добре и в двата мача срещу Уориърс, но сега е нова серия. Знаем кои сме и какво правим добре, така че сме уверени в това“ категоричен е Удока. Неговият тим ще гостува в Сан Франциско за мач №1 срещу Голдън Стейт в петък от 04:00 часа сутринта българско време.