Рилски Спортист дръпна във финала в баскетболното първенство с 1-0, след като надви Балкан със 78:69 в Самоков. 

Мачът бе доста интересен и премина през силни моменти и за двата отбора, но в последната четвърт домакините се оказаха по-добри в нападение и защита. 

Самоковци започнаха по-добре, но гостите от Ботевград не се стреснаха и до почивката двубоят вървеше без някой да дръпне сериозно, като резултатът бе 35:33. 

След паузата Балкан силно и успя да дръпне с 44:41, но Павлин Иванов не само че задържа Рилски близо със своите 5 тройки, но и му помогна в края на периода да поведе с 62:57. 

В последната част хората на Людмил Хаджисотиров направиха аванса си 11 точки, след като повече от 4 минути гостите не вкараха точка. В края гостите се доближиха на 6, но до обрат нямаше как да се стигне. 

Павлин Иванов водеше победителите с 22 точки, а още четирима реализираха между 10 и 12. За Балкан Крисчън Джоунс вкара 21, но приносът от пейката бе само 11 срещу 20 за домакините. Вторият мач също е в Самоков в събота. 

В първи мач от битката за бронза, Левски спечели с 96:88  срещу Спартак Плевен у дома, наваксвайки 15 точки пасив още до почивката.