Реал Мадрид удари здраво Барселона на старта на баскетболните финали в Испания, след като срази каталунците с 88:75 като гост. 

Столичани вече имат домакинско предимство от 1-0, а вторият мач е в сряда вечерта отново в залата на Барса. Играе се до 3 победи от 5 мача, като след това предстоят 2 срещи в Мадрид. 

Без Серхио Юл и чист плеймейкър, Кралете започнаха силно и благодарение на здравата си защита и отличен Адам Ханга, вкарал всичките си 16 точки до почивката, дръпнаха с 30:17 след първата част. 

Предимството продължи да расте и във втората четвърт, след като домакините просто не знаеха какво да правят. В един момент авансът стана 20, а на почивката бе 18. 

В третата част нищо не се промени, като Реал дръпна с 23 преди последните 10 минути, които обаче започнаха със серия от 12:0 за Барса. Изоставането обаче бе твърде голямо и до обрат просто нямаше как да се стигне. 

Габриел Дек поведе победителите с 18 точки, Фабиен Козер вкара още 15, а Реал доминираше най-вече в борбите – 38-30, като процентите при стрелбата се поизравниха чак в края, когато за Барса вече бе късно.