Барселона изравни в баскетболния финал срещу Реал Мадрид след драматичен успех със 71:69. При 1-1 победи сега серията се мести в столицата за два мача. 

Каталунците се измъкнаха на косъм, като спорна ситуация в края в тяхна полза им помогна да триумфират. Домакините бяха улеснени от лошата стрелба на Белите отдалеч – 5 от 26, като столичани могат да съжаляват, защото имаха 10 стрелби повече в мача. 

Реал започна силно и дръпна с 8:0 срещу шокираните домакини. Разликата стана 10 при 12:2 и 14:4, когато все пак каталунците се поокопитиха. 

Стрелбата отдалеч на Кралете не вървеше и това даде възможност на Барса да се доближи до 13:17 след първата четвърт. Във втората разликата пак се вдигна до 7, но след добра серия за Барса домакините успяха да поведат при 26:24. На почивката резултатът бе равен при 32:32, като Белите бяха стреляли 13 пъти повече от съперника и на този фон нещата за Барса бяха отлични.  

След паузата двубоят остана оспорван и никой не можеше да се откъсне. Все пак домакините завършиха силно периода и поведоха с 2 точки преди последната част, в която дръпнаха с 8 при 65:57. 

Реал обаче се върна с 8 поредни точки и драмата остана пълна. Последваха пропуски и от двете страни, както и от линията. Равенството се запази до 69:69 като в последната минута Миротич, който завърши с 26 точки, пропусна от тройката, но след това борбата бе в нападение. Кори Хигинс проби и пропусна, но получи спорно нарушение, като даде 2 точки аванс на отбора си 27 секунди преди края. 

При последната си атака Реал не изигра добре нападението си, Фабиен Козер пропусна трудна стрелба отдалеч, а впоследствие макар че Руди Фернандес овладя, не успя да стигне до позиция да стреля и домакините оцеляха.