Реал Мадрид докосва титлата в испанското баскетболно първенство, след като срази големия си съперник Барселона с 81:66 в своя „Уизинк Сентър“. Кралете водят с 2-1 победи в серията и ще бъдат домакини и в следващия мач в неделя, който ако спечелят и ще бъдат шампиони. 

Столичани показаха много повече борбеност и хъс за победа, което им донесе и триумфа. Победителите взеха 15 борби в нападение и предизвикаха 19 грешки от Барса, за да стигнат до успеха. 

Реал дръпна в края на първата четвърт с 21:16, а в средата на втората поведе с 10. Разликата падна до 7 на почивката, но след нея домакините запазиха предимството си, като бързо дръпнаха с 50:39, а след това и с 55:42. 

Разликата остана над 10 до края на периода, а след като в първите 3 минути и половина в последната част каталунците не вкараха нито точка, Белите дръпнаха сък 72:53 и всичко бе ясно. 

Габриел Дек реализира 14 точки за победителите, Фабиен Козер добави 13, а Еди Таварес и Серхио Юл помогнаха с 10. Гершон Ябуселе също бе изключително полезен за Реал с 9 точки и 9 борби, от които 5 овладени топки в атака. 

За Барса само Кайл Курич вкара 15, а Ник Калатес 10, докато лидерът Никола Миротич остана само с 9, след като реализира 26 в миналия мач. Той стреля само 8 пъти и бе сериозно ограничен. Мач №4 е в неделя.