Кайри Ървинг няма да играе заедно с ЛеБрон Джеймс, поне в предстоящия сезон в НБА. 

Това стана ясно, след като гардът обяви, че ще използва опцията, която има на стойност 36,5 милиона долара, за да остане в Бруклин Нетс. 

„Нормалните хора движат света, но различните са тези, които ни водят в бъдещето. Реших да остана. Ще се видим през есента“ заяви дълбокомислено Ървинг пред „Атлетик“. 

В последните дни имаше сериозни слухове, че той може да се откаже от контракта и да се събере с ЛеБрон при Езерняците, за които единствено се считаше, че имат интерес към него. Двамамата с Джеймс играха няколко сезона в Кливланд и донесоха епичната титла на Кавалиърс през 2016-а. 

Кайри записа по 27,4 точки, 5,8 асистенци и 4,4 борби през миналия сезон, но в последните години пропусна много мачове поради контузии и спорни решения, които накараха много организации да не го искат при себе си. 

В същото време стана ясно, че Джон Уол, който има само 82 мача през последните 4 сезона, ще се раздели с Хюстън, отказвайки се от 6,4 милиона долара от заплатата си от 47,4 милиона и ще премине в ЛА Клипърс  като свободен агент. Така калифорнийци ще погледнат към титлата заедно с възстановените Кауай Ленърд и Пол Джордж.