Суперзвездата на Бруклин и НБА Кевин Дюрант е поискал да напусне Мрежите, съобщи бизнес-мениджърът му Рич Клаймън пред Адриан Вожнаровски от ЕSPN. Новината идва часове преди началото на периода, който дава възможност на отборите да привличат свободни агенти. 

Това е страхотен удар върху отбора, като се твърди, че в момента генералният мениджър Шон Маркс заедно с играча, търсят най-добрата сделка за него, което означава, че Дюрант е непреклонен в решението си. 

Баскетболистът директно е съобщил желанието си на собственика Джо Цай, като потенциална раздяла със звездата ще означава, че целият тим подлежи на сделки. 

Финикс Сънс и Маями Хийт са сред тимовете, в които Дюрант би искал да премине, но на практика половината лига ще се опита да го привлече. Бруклин обаче не смята да се съобразява с неговото желание, а да намери най-добрите условия за организацията. 

На 33 години Кей Ди е един от най-добрите реализатори за всички времена, като има договор с Нетс за още 4 години и почти 200 милиона долара, които да получава. 

Неговите действия обаче потвърждават слуховете, че той е в лоши отношения с другата звезда – Кайри Ървинг, който в понеделник обяви, че ще се възползва от опцията си да остане в Ню Йорк и през следващия сезон срещу 37 милиона долара. 

Двамата бяха заедно на паркета едва в 23% от мачовете на тива през последните 3 сезона заради различни причини. Дюрант записа по 29,9 точки, 7,4 борби и 6,4 асистенции през изминалата кампания, но Бруклин отпадна още в 1-ия кръг на елиминациите след 0-4 от Бостън.