Лос Анджелис Лейкърс и Бруклин Нетс са в сериозни преговори относно размяна на гордовете Ръсел Уестбрук и Кайри Ървинг, съобщава „Yahoo”. 

И двата отбора искат да се отърват от двамата гардове, които обаче си взиха опциите в договорите за новия сезон, съответно за 47,4 и 36,4 милиона долара. Освен това никой друг тим не ги иска. 

Уестбрук се провали при Езерняците, макар че със сигурност не бе големият виновник за трагичния последен сезон на отбора. В същото време Ървинг непрекъснато създава проблеми в Ню Йорк, а и след като стана ясно, че остава поне още един сезон, съотборникът му Кевин Дюрант поиска трансфер. 

Счита се, че споразумение може да бъде постигнато, но все пак трябва да бъдат преодоляни някои пречки. Твърди се, че Бруклин иска да включи в сделката и Джо Харис, но от Лейкърс предпочитат да вземат Сет Къри. 

И все пак вероятността ЛеБрон Джеймс и Кайри отново да бъдат в един отбор след времената в Кливланд, когато спечелиха титлата през 2016-а, е много голяма. В същото време Уестбрук е на път да се озове в 4-и отбор за 4 сезона.