Генералният мениджър на Сакраменто Кингс Монте Макнеър обясни какво отбора харесва в играта на Александър Везенков, макар и да не бе категоричен дали българинът има бъдеще в НБА. 

Кралете се сдобиха с правата му в навечерието на Драфта миналия месец и според последните информации са поканили крилото на разговори по време на Лятната лига между 7 и 17 юли. 

„При него е интересна комбинацията между височина и много добра стрелба, защото той стреля отлично от тройката. В същото време обаче, има много добър усет за играта, може да подава, а и след като прави това още преди да е влязал в най-добрите си години е нещо, което ни радва. Придобивайки правата му ще видим докъде ще стигнем, но той е още един играч, когото приветстваме при Кралете” заяви Макнеър пред „Сакраменто Бий”. 

Великолепният сезон на Везенков привлече вниманието към него, след като бе избран в идеалния отбор на сезона в Евролигата, където Олимпиакос стигна до Файнъл Фор, а освен това помогна на гръцкия тим да спечели дубъл на домашна сцена. 

Тази вечер той ще се опита да класира България във втората фаза на световните квалификации. Отборът ни се нуждае от задължителна победа при гостуването срещу Босна и Херцеговина. Загуба означава отпадане.