В Реал Мадрид е на път да се разрази сериозен скандал, макар и в баскетболния тим, след  като се оказва, че треньорът Пабло Ласо не е освободен заради проблемите със здравето си. 

Снощи от клуба обявиха, че от съображения свързани със здравословното състояние на специалиста, който преди месец получи микро-инфаркт, той няма да изпълни последната година от контракта си и ще бъде заменен от досегашния си помощник Чус Матео, който направи Белите шампиони на Испания. 

Днес обаче, вестник „Марка” разкрива, че буквално 2 часа по-рано, Ласо се е срещнал с кардиолога, който го лекува и е следил състоянието му през последния месец и който му е казал, че няма никакъв проблем да започне работа още същия ден. 

От Реал обаче по никакъв начин не са се консултирали с него и с хората, които са лекували треньора и макар да се позовават на медици, които твърдят, че има риск за Ласо, определено изглежда, че в клуба просто са търсили повод за раздялата. 

Според престижното испанско издание причината за освобождаването на наставника, е доста по-прозаична и това е конфликт с директора на баскетболното направление в Реал Хуан Карлос Санчес, който тлее от няколко години и сега шефът е намерил удобен случай да се отърве от треньора. 

Ласо застана начело на Кралския клуб през 2011-а и за 11 години спечели забележителните 22 трофея, сред които се открояват 5 титли на Испания и 2 триумфа в Евролигата, но това явно не е било достатъчно, за да остане.