Националният селекционер на България Росен Барчовски е новият треньор на баскетболния ЦСКА. Това бе обявено от ръководството на "червените" на официална пресконференция днес. „Армейците“ се завръщат в Националната баскетболна лига за сезон 2022/23 след 13-годишно отсъствие.

“Имаше такава традиция, че когато някой прекрати кариерата си, да предаде опита си на младите играчи. Когато Петко Маринов прекрати спортната си дейност, ми даде екипа си с №6. За мен е много емоционален момент”, бяха първите думи на Росен Барчовски, след като бе обявено, че той ще е новият треньор на БК ЦСКА.

„Аз съм преживял цялата история на ЦСКА. И в онези времена, в които имахме организация на страхотно ниво, и при фалитите и неуспехите. И с появата на хора, които направиха всичко възможно да унищожат клуба.

Сашо Чакмаков на 3 пъти е правил зала на ЦСКА - на “Българска армия” я е правил два пъти. 13 години ЦСКА няма мъжки отбор - сега има възможност това да се случи. Не ми е хрумвало да откажа тази покана! Съзнавам, че е трудно да започнем изграждането на нов отбор, но ще го направим”, добави Барчовски.

Негови помощници ще бъдат Даниел Клечков и Георги Давидов. Христо Ценов пък ще води старшата възраст и ще е част от щаба на мъжкия отбор.

"Първата година ще се борим за титлата, но никой не ни поставя цели да ставаме шампиони“, добави президентът на БК ЦСКА Роберт Гергов.