Неочакван кандидат се появи за суперзвездата на НБА Кевин Дюрант, който поиска да напусне Бруклин преди почти месец, но все още е част от тима. 

Мрежите така и не останаха доволни от това, което щяха да получат по евентуални сделки с Торонто, Финикс и Маями, но сега на сцената излиза и Бостън. 

Според медиите отвъд Океана Селтикс имат сериозно желание да привлекат Дюрант, като дори са предложили за него една от младите си звезди – Джейлън Браун, като са готови да добавят към него гарда Дерик Уайт, както и няколко избора от Драфта. 

Бруклин обаче са отхвърлили офертата, като са поискали освен Браун да получат и най-добрия защитник за миналия сезон – Маркъс Смарт, поне още един играч и избори от Драфта. 

От Бостън обаче не са склонни да се разделят със Смарт, който е ключова фигура в ротацията на тима и на този етап обмислят как да продължат разговорите. 

Келтите стигнаха до финалите през миналия сезон, където загубиха от Голдън Стейт с 2-4, но силно искат да останат претенденти. В началото на месеца те направиха сделка с Индиана и привлякоха отличния защитник Малкълм Брогдън, а освен това подписаха и със свободния агент Данило Галинари.