Един от най-великите играчи в историята на НБА Шакил О’Нийл е сигурен кой ще бъде шампион през следващия сезон и е категоричен за това кой е най-добрият баскетболист в момента на планетата. 

„Никой няма да може да победи най-добрият играч в света – Стеф Къри. Да, той е най-добрият със сериозен аванс пред останалите“ заяви Шак в своя подкаст, с което обяви и че Голдън Стейт отново ще триумфира и през 2023-а, след като през този юни надви Бостън с 4-2, за да се върне на върха. 

„Никой не играе по-добре от Стеф Къри. Той вкарва от изключително трудни позиции и аз съм много доволен от начина, по който разви кариерата си. Да работиш талкова здраво и да си най-добрият стрелец е нещо забележително и аз просто съм влюбен в това хлапе“ добави легендарният център. 

Уориърс са фаворити на букмейкърите за новия сезон, въпреки че се разделиха с някои от помощните си играчи като Гари Пейтън, Ото Портър и Неманя Биелица. Тимът спечели 4 титли през последните 8 сезона и ако звездите му са здрави няма да бъде никаква изненада,  ако прогнозата на О’Нийл се сбъдне.