Сагата около звездата на НБА Кевин Дюрант изглежда, че приключи, поне засега, след като от Бруклин обявиха, че крилото остава при тях. 

В края на юни един от най-добрите реализатори в историята поиска да напусне Нетс, но тимът му така и не остана доволен от предложенията на другите отбори. Така в крайна сметка Мрежите обявиха, че Дюрант остава.

„Треньорът Стив Неш, аз, заедно със собствениците Джо Тсай и Клара Тсай се срещнахме с Кевин Дюрант и агента му в Лос Анджелис. Договорихме се да продължим напред с партньорството си. Фокусирани сме върху баскетбола и голямата цел, а именно да донесем титлата в Бруклин“ заяви генералният мениджър Шон Маркс. 

Твърдеше се, че играчът не е доволен нито от присъствието на Кайри Ървинг в отбора, нито от треньора и генералния мениджър, но последните двама запазват постовете си. Дюрант има да получава 198 млн. долара за 4-годишния договор, който подписа миналата година.

Считаше се, че той иска да премине най-вече във Финикс или Маями, но до споразумение с някой от тях не се стигна. По-късно Бостън също излезе на сцената предлагайки Джейлън Браун в замяна, но Бруклин отново отказа и успя да постигне целта си, а именно да задържи Кей Ди.