Германия почете легендата си Дирк Новицки и срази Франция със 76:63 в първия мач от група В и за двата тима на Евробаскет 2022. 

Преди двубоя местната федерация извади от употреба №14, с който крилото играеше за Бундестима. Дирк бе бурно аплодиран от феновете, като благодари за тази чест. 

В Кьолн домакините успяха да поведат със 7 точки на почивката, в първите минути на третата част загубиха аванса си, но след това бързо си върнаха контрола и победиха фаворита в мача. Йоханес Тимас се отчете с 14 точки, а Маодо Ло и Нилс Гифи добавиха по 13. 

Европейският шампион Словения надви Литва в оспорван сблъсък между два от претендентите за челно класиране на Евробаскет 2022. 

Мачът бе много оспорван, като словенците водеха през повечето време, но литовците направиха обрат, за да поведат със 78:73 в средата на последната част. 

Последва обаче серия от 15:3 за словенците, която се оказа и решаваща. Лука Дончич остана със скромните 14 точки, като добави 10 асистенции, доста от тях към избухнали в 24 точки център Майк Тоби. Горан Драгич вкара 19. 

За Литва разочароваха звездите от НБА. Домантас Сабонис приключи с 10 точки при 4 от 10 от игра, а Йонас Валанчунас реализира само 9 при същата успеваемост. Миндаугас Кузминскас водеше балтийците с 19. 

Ето и останалите резултати: Босна и Херцеговина – Унгария 95:85, Турция – Черна Гора 72:68, Белгия – Грузия 79:76 (прод).