България загуби и третия си мач на Евробаскет 2022, след като отборът на Росен Барчовски отстъпи и пред Черна Гора с 81:91. 

Лоша трета четвърт даде предимство на съперника, а след  като в последната част българите се върнаха в мача и поведоха, не успяха да задържат предимството си. 

Все пак въпреки трите поражения шансовете за класиране напред в турнира остават, но това минава през победи над Грузия и Белгия, като мачовете са във вторник и сряда. 

Първото полувреме бе равностойно, без никой от тимовете да може да се откъсне сериозно. В първата част черногорците бяха напред през повечето време, но с по 2-3 точки и на два пъти с 5. 

Нашите обаче догонваха и след края на периода имаше равенство – 21:21. Във втората част ситуацията не се промени, като в края на периода и българите успяха да поведат, но на почивката имаха преднина само от точка. 

Големият проблем за националите се оказа третата част. В нея черногорците вкараха първите 12 точки, а нашите 5 минути не вкараха нито една. Нашите успяха да стопят пасива си до 6, но изоставаха с 9 преди старта на последните 10 минути. 

В началото на последната четвърт обаче, Павлин Иванов вкара тройка, а след като Деян Карамфилов открадна топката и бе фаулиран неспортсменски, разликата падна само до 3. С тройка на Веденков нашите изравниха при 73:73, а след бърза атака и кош на Андрей Иванов поведоха с 2. 

Черногорците се окопитиха и дръпнаха с 80:75, но Иван Алипиев наниза тройка. Интригата остана, като Черна Гора водеше само с 3 3 минути и 10 секунди преди края. 

Кендрик Пери обаче вкара след прекъсването за съперника, Митко Димитров направи носена топка, а след пропуск на Дий Бост отдалеч, Дублевич вкара за 87:80 при по-малко от минута и половина до края. В последните секунди черногорците взеха 2 борби в нападение и подпечатаха успеха си. 

Александър Везенков отново бе отличен за нашите с 26 точки при 10 от 15 от игра, 8 борби и коефициент на полезност от 32. Андрей Иванов вкара 17, но Дий Бост само 1. За победителите Владимир Михайлович наниза 23, а Боян Дублевич и Игор Дробняк добавиха по 17. 

Борбата под двата коша отново бе проблем за България, след като нашите я загубиха с 29-39. Черногорците взеха 15 борби в атака, имаха 11 срещу 4 точки от втори шанс, а при точките от правоъгълника предимството им бе много голямо – 52-30.