Легендарният тим на Бостън Селтикс наложи брутално наказание на треньора си Име Удока, като го отстрани за целия предстоящ сезон 2022-23 в НБА. 

Причината е интимната връзка на специалиста с жена от организацията, което е много тежко провинение според клубните правила. 

Удока, който изведе Келтите до финал в Лигата още в първия си сезон начело на отбора, загубен от Голдън Стейт, се извини за действията си. 

„Искам да поднеса извиненията си на играчите, феновете, на цялата организация на Бостън Селтикс и на семейството ми, за това, че ги подведох. Съжалявам, че поставям отбора в тази трудна ситуация и приемам решението на тима” заяви Удока в официално съобщение. 

На този етап бъдещето му не е сигурно. Твърди се, че той не смята сам да подава оставка, но пък може да бъде уволнен от клуба. На негово място временно начело застава помощника му Джо Мадзула, след като топ-помощникът му от миналия сезон Уил Харди застана начело на Юта. 

Келтите бяха считани за сериозен фаворит в Източната конференция, след като запазиха отбора си от миналия сезон, а привлякоха и Малкълм Брогдън, но ситуацията с Удока определено няма да им се отрази добре.