ЛА Лейкърс ще бъде в ролята на аутсайдер за предстоящия сезон в НБА. Това обяви една от суперзвездите на отбора Антъни Дейвис. 

Езерняците оставиха зад гърба си разочароваща минала кампания, в която не успяха да стигнат до плейофите с отбор, включващ още ЛеБрон Джеймс и Ръсел Уестбрук. 

Това доведе до раздяла с треньора Франк Вогъл и назначаването на негово място на Дарвин Хам. Сега надеждите са нещо много повече, въпреки че Веждата продължава да има големи проблеми с контузии, а Краля влиза в своя 20-и сезон. 

„Ние подхождаме към този сезон с усещането, че сме аутсайдери. Всички ще гледат към нас, за да видят какво ще направим. Не ни слагат обаче в сметките за нещо повече и това е добре, защото така ще бъдем под радара” заяви Дейвис по време на медийния ден на отбора. Днес официално започват предсезонните лагери, а кампанията стартира на 18 октомври. 

Основният въпрос за представянето на отбора отново е свързан с Ръсел Уестбрук, който въпреки опитите да бъде трансфериран, поне засего остава в тима и за пореден път получи пълна подкрепа от всички. 

„Сигурен съм, че той ще направи страхотна година и аз през цялото време ще бъда до него” заяви ЛеБрон. Уестбрук разкри, че е готов да влиза и от пейката, каквито информации има, а новият треньор Дарвин Хам изрази задоволството си от играча. Езерняците обаче трябва да се подобрят в защита и в стрелбата отдалеч, за да направят силна кампания.