В шампиона на НБА Голдън Стейт Уориърс е имало сериозен скандал и почти се е стигнало до сбиване между баскетболисти на тренировката в сряда, съобщават американските медии. 

Две ключови фигури в отбора - Дреймонд Грийн и Джордън Пуул са се скарали сериозно и след викане и бутане, Грийн дори е посегнал с юмрук към съотборника си, като го е ударил леко и двамата е трябвало да бъдат разтървани. 

Заниманието е било прекъснато, за да се успокои обстановката, но Грийн е изправен пред сериозно наказание, тъй като от организацията са категорични, че това е грубо нарушение на правилата. 

Дреймонд е известен с бурния си характер и често се кара с противници и съотборници. Съобщава се, че това не е първият случай, в който двамата с Пуул са стигали до размяна на реплики, но тук нещата са стигнали твърде далеч. 

Грийн е в основата на династията на Голдън Стейт и четирите спечелени титли, като е известен със своята защита и добър баланс, който носи. Пуул пък излезе на сцената миналия сезон и бе с основен принос за завръщането на върха. 

Той се надява да получи нов сериозен договор с Уориърс, тъй като сега ще започне последния сезон от новобранския му контракт, докато Дреймонд влиза в последната година от гарантирания си договор. Той има опция да остане в тима и през 2023-24-а срещу 27,6 милиона долара.