Александър Везенков започна силно новия сезон в Евролигата, като наниза 20 точки, а Олимпиакос срази Барселона като гост с 80:70 в дербито от 1-ия кръг на турнира. 

Гръцкият тим показа много стабилна защита и не се пропука във важните моменти, когато каталунците направиха своите серии и бяха близо до обрат. 

Везенков нямаше много добър ден в стрелбата поне в началото, но след почивката се подобри, като в крайна сметка реализира в 7 от 13 опита от игра, в това число бе 3 от 4 отдалеч. Той добави 7 борби и приключи с коефициент на полезност от 19 за 27 минути и половина игра. 

Неговият тим вкара всичките си 25 стрелби от наказателната линия, като отлично за победителите се включи новото попълнение Жоел Боломбой, който се отчете с 12 точки, 7 борби и КПД от 20 от пейката. 

Янулис Ларендзакис пък избухна с 4 тройки в последната четвърт, като реализира в ключови моменти, за да може Олимпиакос да запази предимството си и да спечели срещу един от претендентите за отличието. 

За домакините Нико Лапровитола реализира 16 точки, но липсата на Никола Миротич отново се усети и в определени периоди от двубоя на Барса липсваше креативност в нападение. 

Носителят на отличието в последните два сезона Анадолу Ефес също започна с победа, след 72:59 срещу Цървена Звезда, а победи в кръга записаха още Реал Мадрид, Олимпия Милано, Макаби, Баскония, Фенербахче, Монако и Алба.