Александър Везенков изигра отличен мач, като завърши с 23 точки и 14 борби, а Олимпиакос взе втора победа в Евролигата след 90:80 над Жалгирис у дома. Домакините играха без фенове поради наказание и вероятно това също помогна за сравнително оспорвания мач. 

Българинът реализира 8 от 14 стрелби от игра, вкара 5 от 6 опита от наказателната линия, а освен това добави 2 асистенции, 2 откраднати топки и беше фаулиран 5 пъти, за да завърши с коефициент на полезност от 37, който вероятно ще го направи и играч на кръга.  

Литовците започнаха по-добре и дръпнаха с 11:4, но след влизането на Костас Слукас домакините се успокоиха и бързо преобърнаха нещата. 

Те губеха с 3 точки след първата част, но спечелиха втората с 26:14 и водеха с 44:35 на почивката. Везенков бе с 14 точки на полувремето и 7 борби. 

Гръцкият тим запази контрола и след почивката, но без да може да вземе решаваща преднина, като литовците оставаха близо. Разликата падна до 4 точки в средата на последната част, но след това 7 поредни точки за домакините гарантираха, че изненада няма да има.