Александър Везенков няма спиране, а Олимпиакос остана без  загуба в Евролигата след трудна победа над Баскония във Витория. 

Гръцкият тим  спечели с 97:92, за да запише 4-и пореден успех и води в класирането заедно с Фенербахче. Мачът мина през серия обрати, а Везенков завърши с 26 точки за победителите, който преди това се справиха с Барса и Реал. 

Гръцкият  тим дръпна с 25:8 в един момент през първата четвърт и водеше с 32:16 след нея, но във втората домакините се развихриха и след серия от 16:0 направиха обрат още до почивката, откъсвайки се с 5. 

Те поведоха с 10 в третия период и започнаха последния с аванс от 74:65, но гостите се вдигнаха на щурм и започнаха със серия от 14 поредни точки, която преобърна нещата в тяхна полза. Домакините се доближиха на няколко пъти на 2 и на 1 точка от опонента, но не успяха да обърнат и допуснаха първа загуба в турнира. 

Везенков отново бе ефективен, като реализира 10 от 16 стрелби от игра, като бе 6 от 7 за 2 и 4 от 9 от тройката. Той добави 7 борби и завърши с коефициент на полезност от 29. Костас Слукас реализира 20 точки, а Янулис Ларендзакис добави още 11. 

Така Олимпиакос и Фенербахче делят първото място с баланс 4-0, като турският тим е с по-добра точкова разлика. Алба, Баскония, Милано Макаби и Монако са с по 3-1 и чак след това следват фаворитите Анадолу Ефес, Реал Мадрид и Барселона с по 2 победи и 2 загуби.