Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха първа загуба за сезона в Евролигата, след като отстъпиха със 76:81 пред Монако в мач от 5-ия кръг у дома. 

Гръцкият тим, който елиминира съперника си в драматична плейофна серия през пролетта, този път не успя да удържи опонента през второто полувреме. Така монегаските успяха да стигнат до триумфа след който и двата отбора са с баланс 4-1 и са в челото на класирането. 

Мачът бе равностоен от самото начало с честа смяна на водачеството. Гостите обаче играеха солидно и показаха, че ще се борят до последно. 

Все пак Олимпиакос поведе с 37:33 на почивката, но след нея монегаските натиснаха. Силна тяхна серия им даде предимство от 56:51 след третата част, а в началото на последната дръпнаха с 66:54 след две тройки на Ели Окобо и Алфа Диало и два поредни коша на Майк Джеймс. 

Гръцкият тим естествено не се отказа и се доближи до 66:72 след тройка на Шакил Маккисик, но гостите отговориха с 4 поредни точки, за да запазят контрола. Две важни борби в нападение също помогнаха на Монако да изцедят часовника. Тройка на Окобо за 80:68 окончателно реши всичко, а до края домакините просто направиха поражението си по-почетно. 

Везенков завърши с 13 точки и 7 борби за 27 минути и половина, като реализира 4 от 9 стрелби от игра, но бе пазен активно от Джон Браун. Българинът бе вкарал поне 20 във всеки от първите си 4 двубоя от сезона. Шакил Маккисик вкара 15 за домакините. Ели Окобо наниза 23 за победителите, а Майк Джеймс добави 20, като по този начин само Фенербахче е без поражение преди турското дербито срещу Анадолу утре.