Може да си много голям играч, но това не означава, че ще бъдеш голям и успешен треньор. Тази максима важи за всички спортове и търпението на шефовете на Бруклин Нетс от НБА се изчерпи. 2 седмици след  старта на сезона Стив Неш вече не е треньор на Мрежите. 

Легендарният гард на Далас и Финикс се разделя с организацията по взаимно съгласие, но е ясно, че причината за случилото се са лошите резултати не само през този сезон, но и в предишните двe кампании. 

„Благодарим на Стив за всичко, което направи за нас през тези повече от два сезона. Той се сблъска с неочаквани предизвикателства и ние сме му благодарни за неговото лидерство, търпение и скромност. Решението е много трудно, но предвид начина, по който започнахме преценихме, че трябва да се направи промяна“ заяви генералният мениджър Шон Маркс. 

Канадецът застана начело на Бруклин доста изненадващо през септември 2020-а, без да има никакъв опит като треньор. Той обаче наследи състав, включващ суперзвезди като Кевин Дюрант и Кайри Ървинг и надежди за титла. 

Под негово ръководство тимът стигна полуфинал в конференцията през 2021-а, където загуби в 7 мача от Милуоки, а през миналия сезон отпадна още в първия кръг след 0-4 от Бостън. Стартът на този сезон от 2-5 явно  преля чашата, като Неш е първият освободен наставник през новия сезон. 

Временно отборът ще бъде воден от помощник-треньора Жак Воън, като се твърди, че в плановете за нов треньор влизат наказания в Бостън Име Удока, който обаче се счита, че ще бъде освободен без проблеми, както и бившият наставник на Юта Куин Снайдър.