Една от големите звезди в НБА Кайри Ървинг продължава да създава проблеми и тази нощ стана ясно, че Бруклин го наказва, като спира правата му  поне за 5 мача, за които няма да получава заплата. 

Гардът на Нетс разбуни духовете преди няколко дни, след като в социалните мрежи публикува линк към филм с ясно изразени антисемитски възгледи. Това предизвика вълна от възмущение, а Кайри обяви, че съжалява, но вчера отказа да се извини категорично за действията си при срещата си с медиите. 

Това окончателно вбеси Бруклин, който излезе със съобщение, че понастоящем баскетболистът не е в състояние, което му позволява да бъде свързван с организацията и го наказа. Чак няколко часа по-късно Кайри излезе с официално извинение, което обаче бе доста закъсняло. 

В крайна сметка това е поредната неприятност свъзрана с играча, който миналия сезон отказа да се ваксинира и пропусна почти половината сезон, а освен това е известен и с вярванията си, че Земята е плоска, заради което подигравателно е наричан „плоскоземец“. 

В същото време тази нощ шампионът Голдън Стейт продължи със загубите, след като падна и от Орландо със 129:130. Уориърс водеха с 16 точки в третата четвърт, но успяха да останат без победа като гости. Джейлън Съгс се превърна в герой за Меджик с 26 точки и ключова тройка за 129:126 37 секунди преди края. Клей Томпсън пропусна със сирената и така Войните са с баланс 3-6 и 5 поредни загуби навън. 

В друг мач Никола Йокич направи 79-ия трипъл-дабъл в кариерата си, като приключи с 15 точки, 13 борби и 14 асистенции, а Денвър победи Оклахома Сити със 122:110 след 29:15 в последната четвърт. Сърбинът изпревари Уилт Чембърлейн и вече е центърът с най-много трипъл-дабъли.