Александър Везенков направи 4-ия си дабъл-дабъл за сезона, но Олимпиакос се срина в последната четвърт и загуби от Макаби с 84:90 в Тел Авив в 9-ия кръг на Евролигата. 

Българинът завърши със 17 точки и 10 борби, но в заключителните минути и при него се получи спад в представянето, като приключи едва с 6 от 16 при опитите си от игра. 

Олимпиакос дръпна с 11 точки в средата на третата четвърт, но домакините стопиха пасива до 6 преди началото на последната, а серия от 10:2 в първите минути на решаващата част ги изведе напред. 

Янулис Ларендзакис, който вкара 21 точки, успя да задържи Олимпиакос в мача с няколко тройки, но в края Уейд Болдуин вкара 4 поредни наказателни удара, за да подпечата успеха на Макаби. 

За победителите Болдуин вкара 22 точки, а Лоренцо Браун добави 16, но отлично включване от пейката на ДиБартоломео и Джарел Мартин, които вкараха общо 24 точки, също бе в основата на обрата. Макаби спря серията си от 3 поредни загуби и подобри баланса си до 5-4, докато Олимпиакос е с 6-3 след първото си поражение като гост. 

Победи в кръга постигнаха още Барселона, Реал Мадрид, Цървена Звезда, Анадолу Ефес и Фенербахче, който се справи с Монако с 96:93, за да остане лидер с показатели 8-1.