Александър Везенков направи ново шоу, за да върне Олимпиакос към победите след 86:76 срещу Алба в 10-ия кръг на Евролигата. 

Българинът завърши с 24 точки, 6 борби, 4 откраднати топки и коефициент на полезност от 34, за да може отборът му да подобри баланса си до 7-3 в турнира. 

Везенков започна много силно още от началото, като вкара 9 от първите 11 точки за отбора си, а след това още до почивката имаше 14. 

Германският тим обаче действаше солидно и в един момент поведе с 5 точки преди добра серия на домакините от 10:0 да им даде предимство. Германците отговориха и Олимпиакос водеше едва с 39:38 след първото полувреме. 

Домакините не успяха да наложат волята си в третата четвърт, а в началото на последната се стигна до равенство при 61:61. Силни минути на Олимпиакос в средата на периода все пак им помогнаха да дръпнат със 77:68. 

Везенков реализира и 6-те си стрелби за 2 точки, бе 2 от 7 отдалеч и накара феновете да скандират името му. Костас Пананиколао помогна за успеха с 19 точки, от които 16 след почивката, а Костас Слукас се отчете с 10 точки и 11 асистенции. 

В следващия кръг Олимпиакос гостува на Анадолу Ефес в повторение на полуфинала на турнира през пролетта.