Александър Везенков получи ново признание след отличната си игра през сезона, като бе избран за най-добър играч в Евролигата за месец ноември. 

В официално съобщение в сайта на турнира се отбелязва фантастичното представяне на българина, който според мнозина в момента е №1 на Стария континент. 

„С едно от най-доминиращите представяния в първите седмици от сезона през последните години, Саша Везенков от Олимпиакос записа среден коефициент на представяне от 29,4 през ноември, което бе с 10,0 повече от следващия в класацията. Той записа средно по 19,0 вкарани точки при забележителна успеваемост от 68,5% за 2 точки и 91,3% от наказателната линия. Освен това записа 7,8 борби, 3,6 асистенции и 1,8 откраднати топки в 5 мача, от които Олимпиакос спечели 3“ отчита Еuroleague.net. 

Това е второ подобно отличие за Везенков, който бе най-добър и за февруари 2021-а. Доказателство за невероятното му представяне е и факта, че вече 4 пъти бе №1 за кръга. Той продължава да е в челото на различния статистически категории, като е №1 по средно КПД с 27,8 и по-борби  с 8,7 и №2 по точки с 20,1. 

Крилото ще получи своя приз преди следващия домакински мач на Олимпиакос, който е другата седмица в петък срещу Виртус Болоня.