Шампионът на Евролигата Анадолу Ефес обърна Олимпиакос с 82:71 в дербито от 11-ия кръг на турнира след силно второто полувреме. 

Турският тим не бе убедителен до почивката, но индивидуалната класа на играчите му помогна да остане близо и след това да вземе предимство. 

Александър Везенков вкара 18 точки, но този път не бе толкова влиятелен, защото добави само 3 борби и 3 асистенции при коефициент на полезност от 15.  

Олимпиакос започна добре и набързо отвори аванс от 12:5. Уил Клайбърн и Василие Мицич опитаха да задържат турския тим в мача, но разликата стана двуцифрена при 25:36 във втората четвърт. 

Везенков вкара 7 точки през първото полувреме, след което Олимпиакос водеше с 41:33 след силна игра още на Янулис Ларендзакис и Мустафа Фал.

Към края на третата част разликата падна до точка, когато Везенков наниза 2 поредни тройки, но и това не помогна. Уил Клайбърн, който завърши с 24 точки за Анадолу, вкара 2 тройки на старта на последната част, а след това и Василие Мицич излезе на сцената, като помогна разликата да се вдигне до 8 и това се оказа решаващо. 

Сърбинът приключи много близо до трипъл-дабъл от 18 точки, 9 борби и 9 асистенции, а Олимпиакос отново се срина в последната част, загубена с 18:30. Гръцкият тим е с показатели 7-4, докато Анадолу се подобри до 6-5.