Олимпиакос помете Виртус Болоня със 117:71 в 12-ия кръг на Евролигата, чупейки редица клубни рекорди, а Александър Везенков отново бе страшно ефективен. 

Гръцкият тим постави най-добри постижения по вкарани точки, по асистенции с 33, по коефициент на полезност от 159 и изравни рекорда си по вкарани тройки с 18. 

Домакините дръпнаха с 11:0 и не погледнаха назад, като водеха с 61:35 на почивката, а след това разликата продължи да се вдига. 

Везенков бе на паркета по-малко от 16 минути, но за това време завърши с 19 точки и коефициент на ефективност от 20, за пореден път играейки много силно. 

Той реализира 7 от 9 стрелби, като бе 4 от 5 от тройката. Българинът отбеляза 10 точки в първата и 9 в третата четвърт, като в другите 2 не игра, след като през следващата седмица има два кръга от надпреварата, като във вторник Олимпиакос приема лидера Фенербахче. 

Така гръцкият тим подобри показателите си до 8-4 и остава в челото на подреждането, докато Виртус е едва 4-8. 

В друг мач френският Асвел хвърли бомбата, като победи Барселона със 75:74 като гост след кош на Нандо де Коло малко повече от секунда преди края със стрелба от средна дистанция.