Старши треньорът на Сакраменто - Майк Браун, беше глобен с 25 хиляди долара заради невъздържано поведение към съдия по време на двубоя срещу Торонто от Националната баскетболна асоциация (НБА) преди два дни, съобщава Ройтерс. 

Инцидентът се случи, когато беше отсъдено техническо нарушение срещу Браун в самото начало на третата част от двубоя в Торонто, спечелен от Сакраменто със 124:123. 52-годишният специалист е в първия си сезон начело на Кингс, като преди това води и Кливланд и Лос Анджелис Лейкърс.

НБА наказа и отбора на Маями за нарушение на правилата на Лигата. Ръководството на отбора от Флорида не е съобщило за "точното състояние на няколко баскетболисти" преди двубоя срещу Оклахома Сити в сряда. 

Хийт победи Тъндър със 110:108, въпреки отсъствието на звездата Джими Бътлър, който има проблем с коляното. Гейб Винсънт също не участва в мача заради травма, а Удонис Хейслъм и Орландо Робинсън не играха заради треньорско решение. Ръководството на НБА не беше получило точната диагноза за състоянието на играчите на Маями, което е в разрез с правилата на Лигата в САЩ и Канада.