Янис Антетокумпо продължава да доминира и тази нощ наниза 55 точки, а Милуоки спря серията на Уошингтън Уизърдс от 5 поредни победи след 123:113 в НБА. 

Гръцкият Чудак постави личен рекорд след  серия атрактивни забивки, а освен това добави 10 борби и 7 асистенции за успеха, след който Елените се подобриха до 24-13. Предишният му рекорд бе 52 точки от март 2019-а. 

„Исках да стигна до позиции, които правят играта ми скучна. Целта ми е това да се случва всяка вечер и целите ни мачове да бъдат скучни. Силните играчи обаче никога не се отекчават, а всеки път се раздават максимално“ заяви Янис. 

Това бе неговият трети пореден мач с поне и 40 точки, 10 борби и 5 асистенции, като преди него такива серии са имали единствено Елджин Бейлър, Уилт Чембърлейн и Ръсел Уестбрук. Флин Робинсън и Карим Абдул Джабар пък са единствените други двама играчи в историята на Бъкс с поне 40 точси в 3 поредни двубоя. 

Брук Лопес добави 21 точки и 12 борби за победителите, които срещнаха сериозен отпор от съперника, но все пак си върнаха за тежкото поражение от столичани миналия уикенд. 

В друг мач младият тим на Оклахома Сити унизи Бостън със 150:117, при това без лидера си Шей Гилджъс-Аликзандър. Гръмотевиците поставиха клубен рекорд по точки, откакто се преместиха в града от Сиатъл през 2008, като вкара 59% от стрелбите си. Така Келтите загубиха още от аванса си на Изток, като са с показатели 26-12. 

Сакраменто пък надви Юта със 117:115 след кош на ДеАрън Фокс в последната секунда. Гардът наниза 22 от своите 37 точки именно в последната четвърт. Лаури Марканен вкара след това за Джаз, но кошът бе отменен, тъй като топката бе напуснала ръката на играча след изтичане на времето.