Александър Везенков се върна към добрата си игра, а това означаваше и че Олимпиакос ще се върне към победите в Евролигата, макар че триумфът в Италия бе силно драматичен. 

Българинът завърши с дабъл-дабъл от 22 точки и 10 борби, а гръцкият тим спечели гостуването си в Болоня срещу Виртус с 85:83 в мача от 19-ия кръг на турнира. 

Везенков реализира 7 от 16 стрелби от игра, като бе 4 от 9 за 2 точки и 3 от 6 от тройката. Той игра 32 минути и се  отчете с коефициент на полезност от 24. 

Олимпиакос поведе с 10:2 в началото, но домакините изравниха още в края на първата част при 22:22. Във втората част мачът остана оспорван преди в края гостите да дръпнат с 42:38. 

В третата четвърт домакините вкараха първите 5 точки, но след това Везенков наниза 5 при серията от 11:0, която върна предимството на Олимпиакос. До края на частта Везенков реализира още една тройка за аванс от 10 преди последната четвърт. 

В нея обаче домакините преобърнаха нещата и дори поведоха със 73:71. Везенков обаче отговори с кош и фаул, а след това Папаниколау вкара важна тройка за 80:75. След забивка на Шенгелия спорен фаул и техническо на треньора на домакините помогнаха на Олимпиакос да поведе с 5, но Милош Теодосич реализира 3 пъти от линията и остави интригата. 

Шакил Маккисик обаче, който изигра страхотен мач и вкара 21 точки, реализира при поредния си пробив 27 секунди до сирената. Милош Теодосич пропусна много трудна стрелба, а след това бе изгонен заради протестите си към съдиите. 

При 5 разлика обаче, Семи Оджелей реализира кош плюс наказателен за домакините, а след това Янулис Ларендзакис пропусна два наказателни 11 секунди преди края. Габриел Лундберг обаче пропусна да изравни, а след това и Джордън Мики стреля късо и така Олимпиакос оцеля, за да подобри баланса си до 12-7, докато Виртус е с 8-11.