Американският президент Джо Байдън прие Голдън Стейт Уориърс в Белия Дом и обяви Стеф Къри за един от най-великите спортисти на нашето време. 

Калифорнийци, които миналия сезон спечелиха 4-а титла в НБА през последните 8 години, подновиха традицията да се срещнат с Държавния глава, след като по времето на Доланд Тръмп визитите не състояха. 

„Голдън Стейт Уориърс винаги са добре дошли в този Бял Дом. Това е отбор, който олицетворява Америка със своето движение, инвивидуална свобода и характер на тим, който играе с радост и винаги се стреми да е най-добрият“ заяви Байдън, който получи екип на шампионите с №46, като 46-ия президент на страната. 

Вицепрезидентът Камала Харис, която е от Калифорния и е фен на Уориърс от дълго време, говори първа на церемонията. Нейният екип бе с №1, който пък олицетворява това, че е най-големият фен на тима. 

Ето и резултатите от деня: Милуоки – Торонто 130:122 (Джру Холидей вкара 37 точки за Елените, Янис отново не игра), Сан Антонио – Бруклин 106:98, Денвър – Портланд 122:113 (Йокич с трипъл-дабъл от 36-12-10, Лилард с 44), ЛА Клипърс – Филаделфия 110:120 (Ембийд с 41, калифорнийци паднаха за 8-и път в 10 мача).