ЛеБрон Джеймс и Янис Антетокумпо отново ще се изправят един срещу друг в Мача на Звездите в НБА през следващия месец в Солт Лейк Сити. Те получиха най-много гласове и журналисти. 

Краля за 6-и път е капитан, откакто форматът бе променен, като ще изравни Карим Абдул-Джабал по най-много участия в двубоя – 19. 

За Гръцкия Чудак това е третият случай, в който ще избира съотборниците си след 2019 и 2020, когато неговият тим  загуби от този на Джеймс. Всъщност, отборите на ЛеБрон са спечелили всичките срещи при новия формат. 

На 38-години лидерът на ЛА Лейкърс има средно по 29,9 точки, 8,5 борби и 7 асистетции на мач, докато Янис е с 31 точки, 12 овладени топки и 5,3 паса. 

Сред останалите титуляри от Изток попаднаха Кевин Дюрант и Кайри Ървинг от Бруклин, Джейсън Тейтъм от Бостън и Донован Мичъл от Кливланд. На Запад това ас Никола Йокич, Зайън Уилямсън, Стеф Къри и Лука Дончич. 

Словенецът обаче обърна глезен тази нощ и не е ясно колко сериозна е травмата. Зайън пък е извън игра почти 4 седмици, а ще почива още поне 2. 

Резервите ще бъдат обявени другата седмица след анкета с треньорите, а ако някой не може да вземе участие неговият заместник ще бъде избран от комисионера Адам Силвър. 

Сблъсъкът е на 19 февруари, като този път различното е, че двамата капитани ще изберат отборите си непосредствено преди мача. Досега това се случваше обикновено няколко дни по-рано. 

Ето и резултатите от деня: Бостън – Ню Йорк 117:120 (прод), Бруклин – Детройт 122:130, Шарлът – Чикаго 111:96, Хюстън – Кливланд 95:113, Финикс  - Далас 95:99, ЛА Клипърс – Сан Антонио 138:100.