Александър Везенков завърши с 23 точки, 9 борби и коефициент на полезност от 28 при победата на Олимпиакос над Макаби с 95:89 в 21-ия кръг на Евролигата. 

Гръцкият тим доминираше в по-голямата част от сблъсъка, но имаше и трудни моменти, преди все пак да спечели и да подобри баланса си до 14-7, оставайки на върха в класирането с по-добра точкова разлика от Реал Мадрид. 

Олимпиакос започна трудно и в средата на първата четвърт се оказа с изоставане от 10:21, след като гостите реализира 7 от първите си 8 стрелби от игра. 

Домакините обаче затегнаха защитата си и още до края на периода стопиха пасива си само до точка, като Везенков бе с 11. Във втората четвърт гръцкият тим тотално наложи волята си след здрава защита. Шакил Маккисик избухна с две страхотни забивки, Везенков увеличи актива си до 16, а след 27:11 разликата бе 51:36 на почивката. 

В третата част обаче гостите върнаха интригата, а в началото на последната дори стопиха пасива си до 4. Домакините все пак запазиха спокойствие и Томас Уолкъп, който направи 12 асистенции, вкара ключова тройка. След това разликата се вдигна до 15 преди в края да падне, но за обрат нямаше време. 

Везенков реализира 7 от 11 стрелби от игра и 7 от 9 наказателни изстрела. Шакил Маккисик добави 13 точки за победителите, докато Макаби загуби за 9-и път в 11 гостувания и е с показатели 11-10.