Рилски спортист продължи победната си серия в редовния сезон на НБЛ до 17-0. Успехът обаче не дойде никак лесно, като самоковци имаха трудности в трети мач поред. Лидерът спечели драматично със 79:78, след като изоставаше в резултата през по-голяма част от времето. Обратът дойде в самия край.

Пловдивчани са с баланс 6-10, като това бе първо тяхно поражение в последните шест мача. По 18 точки за победителите вкараха капитанът Чавдар Костов (6 борби) и Димаджио Уигинс, 14 точки отбеляза Крис Минков, а 11 – Александър Янев.

За Академик Васил Бачев завърши с 16 точки и 5 асистенции, 15 точки наниза Александър Милов, а с 13 плюс 7 борби завърши Тайлър Криймър. По 10 вкараха Томислав Минков и Николай Николов. В следващия кръг Рилски спортист гостува на Ямбол, а Академик Пловдив отново ще бъде домакин – този път на Спартак Плевен.

"Аз не съм очаквал друго. Казах на моя отбор, че няма да е лесно, ако подходим по начина, по който играхме. Бяхме неконцентрирани и играхме меко в защита. Отборът на Пловдив е добър отбор и в момента имат голяма ротация, добри играчи. Ако ги подцениш особено тук в тяхната зала това се получава. Измъкнахме се от трудна ситуация, но поздравявам отбора на Пловдив за играта, която показаха. На нашия отбор ни трябват такива мачове. Беше интересен мач за публиката и хората пред телевизорите. Предстои ни седмица, в която ще се готвим за предстоящи три мача  в Ямбол, Плевен и Шумен. Надявам се да се възстановим, защото имаме проблеми. Да се завърне старши треньорът, защото и той има проблем, и да продължаваме да се развиваме", заяви Любомир Киров, наставник на Рилски спортист в този мач.

Треньорът на домакините Йордан Янков коментира: "Радвам се, че изиграхме мача по този начин и успяхме да донесем толкова много емоция на публиката. Бяхме много близо и заслужавахме да победим, но за съжаление малшанс накрая не ни позволи да сторим това. Поздравявам моя отбор – справи се страхотно. Има неща върху, които трябва да поработим. Нещата, които бяхме говорили и сме бяха подготвили момчетата бяха дисциплинирани и го изпълниха. Имаше някои моменти от мача, в които играхме по-свободно. Ако имаме по-голяма дисциплина и изпълняваме нещата, които тренираме ще имаме по-голям успех. Отборът на Спартак е с нов треньор, тимът е доста мотивиран, защото последните мачове имаха загуби и със сигурност ще искат да покажат ново лице".