Голямата сделка в НБА е на път да се осъществи и Кайри Ървинг да стане съотборник с Лука Дончич, съобщава ESPN. 

Гардът, който подаде молба за трансфер от Бруклин, е на път да бъде пратен в Далас, като двата клуба на практика са се споразумели. 

В замяна Мрежите ще получат бившия си гард Спенсър Динуиди, крилото Дориан Фини-Смит, един избор от първия кръг на драфта през 2029-а и два избора от втория кръг през 2027 и 2029. Заедно с Кайри към Тексас ще поеме и Маркиф Морис. 

От ЛА Лейкърс са водили също сериозни разговори с Бруклин за Кайри, но в крайна сметка от тима от Ню Йорк са приели пакета на Далас, включващ гард и крило, както и избори от драфта. 

Така изпълненият с проблеми престой на Ървинг в Бруклин е на път да приключи. За 3 сезона и половина при Нетс той пропусна много мачове поради контузии и отказ да бъде ваксиниран срещу Ковид, а по-рано през сезона бе наказан заради пропагандирането на антисемитски теми. Общият брой на изиграните срещи от него е под 150. 

През лятото обаче Кайри търси максимален контракт  за 198 милиона долара, но може да получи и двугодишен за 78,6 милиона. Заедно с Лука Дончич обаче, той със сигурност ще превърне Маверикс в доста сериозен претендент за титлата.