В Далас вече гледат към титлата на НБА, след  като сделката за Кайри Ървинг стана официална. 

Гардът пристигна при Маверикс от Бруклин заедно с Маркиф Морис, в замяна на Спенсър Динуйди, Дориан Фини-Смит и 3 избора от Драфта. Той ще дебютира в четвъртък рано сутринта българско време срещу ЛА Клипърс. Лука Дончич обаче вероятно ще пропусне мача поради контузия. 

Ървинг е известен с проблемите, които създава през кариерата си и няма гаранции, че ще остане в Тексас и след лятото, но треньорът на Маверикс Джейсън Кид е съсредоточен в настоящето и изтъкна силните му качества като баскетболист. 

„В крайна сметка винаги където е бил Кайри, отборите са били успешни. Неговият талант и умения със сигурност ще ни направят по-добри, така че нека да сме позитивни. Лесно е да се изтъкват негативите, но нека бъдем положителни. Вярваме, че с него ще бъдем в позиция да се борим за титлата, защото всичко опира до баскетбол и желанието за победа“ заяви Кид. 

Далас е с баланс 29-26 и е на 5-о място в Западната конференция, но сега спокойно може да помисли за изкачване в класирането, като третият Сакраменто изобщо не е далеч с баланс от 30-23, а и вторият Мемфис също не може да бъде спокоен с 32-21. 

Ето и резултатите от нощта: Детройт – Бостън 99:111, Вашингтон – Кливланд 91:114, Бруклин – ЛА Клипърс 116:124, Чикаго – Сан Антонио 128:104, Хюстън – Сакраменто 120:140, Юта – Далас 111:124, Портланд – Милуоки 108:127.