ЛеБрон Джеймс очаквано бе силно развълнуван, след като се превърна в най-добрия реализатор в историята на НБА. 

Той вкара 38 точки при загубата на ЛА Лейкърс от Оклахома Сити със 130:133 и изпревари Карийм Абдул-Джабар, който бе на върха от 1984-а година. Краля вече има 38 390 точки, с 3 повече от легендарния капитан на Езерняците. 

Големият момент бе малко преди края на третата четвърт, когато Леброн реализира със стрелба от около 4 метра и така стигна до 36-ата си точка. Мачът бе прекъснат за около 10 минути, феновете станаха на крака, а звездата получи поздравления от комисионера Адам Силвър и лично от Абдул-Джабар, който символично му предаде топката като №1 за всички времена. 

„Бих искал да благодаря на феновете на Лейкърс, които са неповторими. Да бъда тук в присъствието на легенда като Карийм ме кара да се чувствам смирен“ заяви Леброн. 

„Моментът бе наистина силно емоционален, въпреки че някои неща ми се губят. Знаех, че ще подобря рекорда и да го направя пред семейството си и хората, които ме подкрепяха в това пътешествие още преди да вляза в НБА, бе невероятно. Идвам от малък град в Охайо и това наистина е нещо голямо, което мисля, че още не осъзнавам. Да съм в компанията на тези велики играчи е нещо просто нереално“ добави той след мача. 

„Мнозина смятаха, че този рекорд никога няма да бъде подобрен. Постижение, което просъществува почти 40 години. ЛеБрон, ти си най-добрият реализатор в историята на НБА. Поздравления!“ заяви Адам Силвър. 

Абдул-Джабар държеше рекорда от 5 април 1984-а. ЛеБрон се ражда в края на декември същата година. На Краля трябваха 1410 мача, за да излезе на върха, като има средно по 27,2 точки. Карийм е с 24,6 на мач в 1560 срещи, но все пак вкара само една тройка в кариерата си. 

„Кариерата на ЛеБрон е забележителна и трябва да му отдадем заслуженото за неговото дълголетие и доминация. Той притежава забележителната вътрешна сила, наречена лидерство“ изтъкна Абдул-Джабар. 

Загубата остави Лейкърс на 13-о място в конференцията с баланс 25-30, но шансовете за място в плейофите остават. Джеймс пък очаквано бе поздравен от настоящи играчи и легенди. 

„Никога не съм мислел, че рекордът на Карийм ще падне. За мен постижението е още по-голямо, защото той го направи като играч на Лейкърс“ изтъкна легендарният Меджик Джонсън.