Високият едва 188 см. Мак Маклънг открадна шоуто в конкурса по забиване по време на Звездния уикенд в НБА, печелейки категорично отличието. 

Със само два мача зад гърба си в НБА и наскоро подписал двустранен договор с Филаделфия, 24-годишният гард направи впечатляващи забивки, като за 3 от тях получи максимална оценка 50. При това ги направи от първите си опити. 

Още  с първото изпълнение Маклънг взриви залата в Солт Лейк Сити, когато взе топката от ръцете на приятел, който бе върху раменете на друг и заби мощно, прескачайки по този начин двама души. 

За второто си изпълнение, със завъртане на 360 градуса и забиване с 2 ръце, получи оценка 49,8, като само Лиса Лесли не му даде максимум. Във финалния кръг отново прескочи друг човек и заби с набиране във въздуха, след което последва още едно разтърсващо забиване, този път със завъртане на 540 градуса. 

Сред съдиите бяха още легендата на Юта Карл Малоун, както и атрактивните бивши забивачи Доминик Уилкинс, Харълд Майнър и Джамал Крофърд. 

„Да съм израснал в градче с едва 1600 жители и сега да бъда на тази сцена е просто невероятно. Просто исках да направя неща, които досега не са били виждани” заяви Маклънг, който още в гимназията стана известен в Youtube с невероятните си изпълнения. 

При стрелбата от тройката Деймиън Лилард от Портланд триумфира с наградата при третото си участие в конкурса. Във финала той победи дуото на Индиана Бъди Хийлд и Тайрис Халибъртън, като вкара последният си изстрел за 2 точки и надви Хийлд с 26-25. Преди това обаче вкара двете стрелби от около 9 метра, носещи 3 точки, което също му помогна да спечели. 

Гардът носеше екипа на колежа си „Уебър Стейт”, който се намира наблизо. В първия кръг Халибъртън изравни рекорда на конкурса от 31 точки, а във финала не успяха да се класират Лаури Марканен, Тайлър Хироу, Джулиъс Рандъл, Джейсън Тейтъм и Кевин Хъртър. 

В състезанието по умения с топка отборът на Юта спечели срещу тима на братята Антетокумпо. Състезанието включваше 3 кръга от щафета, подавания по подвижни мишени и стрелба, като триото на Джаз в състав Джордън Кларксън, Уокър Кеслър и Колин Секстън се справи най-добре.