Социалните мрежи и НБА полудяха, след като Деймиън Лилард наниза 71 точки при победата на Портланд над Хюстън със 131:114. 

Гардът бе засипан с похвали след забележителното си представяне, при което реализира 13 тройки, а общата му стрелба бе 22 от 38. 

ЛеБрон Джеймс просто публикува в Туитър снимка на часовник, след като Лилард е един от най-добрите играчи в ключовите моменти на мачовете и показва това, сочейки на ръката си и казвайки, че е дошло „Времето на Дейм”. 

„Майки ми се обади и ми каза, че Деймиън Лилард е изравнил рекорда ми и сега трябва да вкарам 72” добави Донован Мичъл, който по-рано през сезона също вкара 71. 

Лилард стана 8-ият в историята на Лигата, който стига границата от 70 точки, като на 32 години е най-възрастният, който го е правил. Това бе неговият 5-и мач с поне 60 точки, като повече имат единствено Коби Брайънт (6) и Уилт Чембърлейн (32). 

„Просто се наслаждавам на мачовете, в които съм в режим за атака” заяви Лилард, който имаше 41 точки още до почивката. Неговото предишно постижение бе 61, като остана на една тройка от рекорда на Клей Томпсън.